Podcaster for fotografer (og frilansere)

Podcaster for fotografer (og frilansere)

Da jeg startet eget firma var det veldig mye å sette seg inn i. Jeg er utdannet fotojournalist, men som frilanser må jeg være alt fra markedsfører til økonomiansvarlig. Heldigvis finnes podcaster.

Gode podkaster gir inspirasjon, læring og kanskje aller viktigst: en forståelse av at jeg ikke er alene med det jeg lurer på som enmannsbedrift.

Her er en liten liste over podkaster jeg setter spesielt stor pris på. Her henter jeg spennende input mens jeg trener, går tur eller tar oppvasken.

Disse tre gleder jeg meg til å høre hver gang en ny episode kommer inn i podkast-appen:

Frilanslivet

Inspirasjon og praktiske tips og råd

Gjennom det siste året har frilanserne Hanna von Bergen og Christina Skreiberg utforsket de fleste sider av frilanslivet. Podkasten appellerer kanskje ekstra mye for folk i «kreative yrker», men har episoder for alle som driver eget firma.

Her er det alt fra et møte med Magnum-fotograf Jonas Bendiksen, via Tegne-Hanne som snakker om prokrastinering, til eksperter som snakker om pensjon, økonomistyring, forhandling og annet viktig.

Besøk nettsiden deres og sørg for at du får med deg alt det bra som allerede har gått, og gled deg til ny inspirasjon hver uke.

Frilanslivet på Apple PodcastsFrilanslivet hos Spotify

The business of photography

Businesstips til nye næringsdrivende.

Bryan Caporicci driver Sprout Studio, et online-verktøy for profesjonelle fotografer. Men denne podkasten er interessant for alle som driver egen bedrift.

Spesielt gode er episodene som handler om markedsføring, kundebehandling og hvordan strømlinjeforme prosessen med å hente inn nye kunder.

En liten bonus de siste månedene har vært underserien «Finding film», hvor Caporicci deler erfaringer som helt fersk analog-fotograf.

Podkasten nærmer seg 400 episoder, så her er det utrolig mye bra om man blar seg nedover gjennom de eldre episodene.

The Business of Photography på Apple PodcastsNettside for The Business of Photography

The candid frame

Podkast utenfor podkastappen.

Fotografen med det usedvanlig flotte navnet Ibarionex Perello i samtale med fotografer og tidvis også andre kreative eller folk tilknyttet fotobransjen.

Her har vi en klassisk samtale-/intervjupodkast, men denne retter seg spesielt mot fotografer og folk med fotografi som interesse. Hver episode er et timeslangt intervju med en ny fotograf.

En nydelig og inspirerende podkast, med bare ett problem: den er ikke lenger i podkastappen.

For å høre på The Candid Frame må du enten gå inn på programmets nettside, eller laste ned en egen gratis app til iphone eller android-telefonen. La ikke det bli et hinder!

Podkastens nettside (med lenke til nedlasting av app)

Noen flere

Her er noen podkaster jeg har på lista og hører på når det passer seg.

  • Dansk dokumentarisme – En podkast (og et topp nyhetsbrev om dansk dokumentarfotografi) https://www.danskdokumentarisme.net/
  • Shoot – edit – chat – repeat – To sjarmerende britiske damer som gjør intervjuer og snakker om egne erfaringer som selvstendige fotografer. http://shooteditchatrepeat.libsyn.com/
  • Shooting spaces – Denne er for spesielt interesserte – og da er den interessant: En podkast av og for fotografer som jobber med arkitektur, eiendommer, meglerbilder etc. http://shootingspacespodcast.com
  • Petapixel Photography podcast – Nyheter fra en av verdens største fotonettsteder. Mer teknologi her enn i de andre podkastene. https://petapixel.com/podcast/
  • Photofocus Podcast – Podkasten har forskjellige underavdelinger som «beyond technique», «mind your own business» og «infocus interview». Variert og interessant. https://photofocus.com/podcasts/

Har du en favorittpodkast som ikke er nevnt her? Tips i kommentarfeltet!

Tags: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *